Tour de Danmark

2010 pauseår

      Der var et pause-år med dette koncept i år 2010, idet LU nu ønskede at omstrukturerede udvalgsarbejdet. Det var f.eks. blevet muligt at udpege én repræsentant for hver af LU’s i alt 8 kredse.

Gamle København 2011

      Absalon byggede borg ved Havn. Derfor ligger mange af Danmarks institutioner og slotte da også i hovedstaden. Vi fik tilbudt by-vandring med en mængde informationer og skatte og krumme steder. Jens Thind fra Gladsaxe og Erik Jørgensen, Fensmark, havde skaffet os meget vidende guider.

Helgoland 2012

     Det tidligere danske område er nu en del af vort store naboland mod syd. Vi sejlede et par timer ud i Nordsøen og havde det fineste vejr til at se på fuglefjeld og handle toldfrit. Alt det her blev arrangeret af Jens Peter Ellefsen fra Arden. Vi boede på hotel i Büsum.

Bornholm 2013

     Så fortsatte karavanen til Bornholm, igen via Sverige, det var fra den 18. til den 20. september 2013. Der blev studeret en særegen natur, kunst-værksted, arkæologi, museer og ikke mindst vinavl. Det hele blev styret af Inger og Aksel Holst, som bor lige ved hotellet i Allinge.

Fur - midt i Limfjorden 2014

     Tilbage i Jylland havde vi aftalt egnen omkring Fur. Den 17. september mødtes vi på Ungdomsskolen Skive, som var vært for god kaffe og spændende in-fo. Thise Mejeri havde trodset ”den rådne banan”-myten; på vejen til Fur fulgte vi Margueriteruten, hvor kredit-foreningerne ikke rutter med pengene. Fur Innovation, Fur Moler Museum, Fur Bryghus og restauranten ’På Herrens Mark’ gjorde indtryk - ikke mindst sammen med blind-guidning i bussen. Torben leverede den første ølsmagning, alt styret af Svend Sandfeld, Arne Bech og Jørgen Stagstrup. De fleste valgte igen at forlade egnen den 19. september.

Odense -midt i Danmark 2015

     Endelig stod kornet gult og havren grøn, og vi kunne mødes i Odense. Niels Bøgelund, Robert Dalsgaard og Kaj Ludvigsen førte eventyret ud i livet. Krydret med besigtigelse af bl. andet Vollsmose og produktionsskolen sejlede vi op og ned ad åen og nød bylivet og et sindrigt bybusnet. Øl-entusiasmen blev udvidet med chokoladesmag, også kvalitet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.11 | 18:05

Godt initiativ

KH Torben

...
21.11 | 18:04
Om at dele minder har modtaget 1
Du kan lide denne side