Tour de Danmark

Tønder 2005

     September måned blev valgt, fordi det er det tidspunkt på året, hvor stærene samles i flokke med syv-cifrede antal før den samlede afgang til syden.
   Sønderjyderne kalder fænomenet for SORT SOL. LU’s seniorer fik den idé, at vore lokale kolleger måtte kunne skaffe os en særlig oplevelse, hvis vi ville komme et par dage og lære mere om det.
     Heldigvis havde vi 3 pensionerede LU-ere, som tilbød udvalget at trække i arbejdstøjet. Det var Preben Rasmussen fra Tønder, Arne Jørgensen fra Rødekro og Tage Hedeland fra Skærbæk, som inviterede den 15-16.sept. Ud over en imponerende naturvejleder stod den på Tønder Kunstmuseum, Nolde og Zeppelin i Tyskland og hygge på Skibbroen.

Halland 2006

      LU-erne i Frederiksborg Amt havde opbygget en lejrskole i Halland. Allerede i de foregående år 2003 og 2004 havde Raymond Lund fra Helsingør og Finn Skytte fra Hillerød inviteret til møder natten over i ”hUSet” for udvalget med gæster.
     I år 2006 skete det så igen 19-21. sep inspireret af succes’en fra Tønder, idet der blev arrangeret en tur i det tidligere danske land - Knäred.
     Det blev besluttet, at vi burde udforske en udvalgt part af Danmark en gang årligt. Arrangørerne bør være lokale LU-folk, som er i stand til at skaffe flokken adgang til mennesker og steder, som det ellers ville være vanskeligt eller umuligt for os udefra at komme ind på livet af. Raymond bød på udflugter, natursauna og et kreativt idémiljø. Vi aftalte på stedet en LU-udgave af Tour de Danmark for ungdomsskoleledere og deres kærester.

Skagen 2007

      Den 4.-5. september i året 2007 var målet Skagen serviceret af højskolen ’Diget’. Vores kollega der var Thorkild Lind, som assisteret af Leo Pilgaard fra Aalborg og Hans J. Hvarre fra Hals skabte et unikt program for os bl.a. med Sandormen, guidet rundvisning Skagen Museum og en masse naturvandringer i by, havn og miler.

Sydsjælland 2008

      Næst i rækken blev turen til Sydsjælland den 10.-11. september 2008. Der oplevede vi bl.a. sidste dag med Holmegårds Glasværk, en lærerig tur i højmosen, vandring på åsen, lokalt minibryggeri. Værten var Erik Jørgensen fra Fensmark, han er en mand, alle på egnen synes at kende:

Sydfynske Øhav 2009

      Det er nu tiden, hvor vi alle kunne gå i Hans Chr. Andersens fodspor omkring Fåborg i det Sydfynske Øhav. Vi boede ved havnen for os selv på et lille vandrerhjem. Vi besøgte bl.a. det lokale kunstmuseum i Fåborg og var på naturvandring på Bjørnø - med frihedsgudinden.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.11 | 18:05

Godt initiativ

KH Torben

...
21.11 | 18:04
Om at dele minder har modtaget 1
Du kan lide denne side